Здравей, 2023!

16.01.2023    |    София Иванова


Изпратихме една много вълнуваща година и е време за бърза равносметка на прага на 2023! През последната година близо 1 000 доброволци пропътуваха над 15 000 километра и дариха 8 458 часа за игри, разходки, четене и учене.

 

Дарителски акции

Започнахме годината с работилници по правене на мартенички. През януари и февруари деца и доброволци запретнаха ръкава и направиха 5 000 мартенички. Спретнахме си страхотен базар и продадохме почти всичко, което създадохме заедно и събрахме 3 482лв. А, какво направихме с даренията? Решихме заедно и демократично - с някои домове отидохме на екскурзии, други ги ползваха за облагородяване на дома. Но няма как да не похвалим специално децата от Перник, които избраха да дарят своите парички за дарителска кампания за съученик, който се бори с тежка диагноза. 

Любимите на всички ни кутийки с пожелания от децата се завърнаха по-прекрасни от всякога и през ноември и декември продадохме повече от 1 500! Използваме момента да благодарим на Виктория Борисова, която ни помогна с дизайна на кутийките и печатница iPrint, която сбъдна безупречно творческата ни визия. Разбира се, благодарим и на Момичетата от града - организаторите на MishMash Fest, организаторите на CoChristmas Handmade Bazaar - Puzl Coworking и служителите на HPE, които организираха страхотен базар в Бизнес Парк София. Не на последно място благодарим и на Пекарна ЗИА, Тук-Там, ABB Group, Broks Vision, Bon Art Studio, CEO Angels Club, Childish, Fortuna-KOM, ICON Plc., Pontica Solutions, Prime Holding, ReBenefit, VMware, Rewe Digital, SiteGround и Xplora BG които зарадваха служители и партньори с пожелания от децата и подкрепиха дейността ни.
 

“Заедно и след дома”

Още през януари обявихме финалистите от стипендиантската програма "Заедно и след дома", която проведохме съвместно с DraftKings.  Всички кандидатури, които получихме бяха много вдъхновяващи, а кандидатите се справиха блестящо с интервюто и бяха достойни да получат подкрепа! Програмата предостави възможност на 10 младежи да получат еднократна стипендия в размер до 1 000 лв., за обучителни програми, релокация в друго населено място с цел трудова реализация или продължаване на обучението си.


Мисии

През 2022г. обновихме нашия “Магазин за добри дела”, за да можем да правим още повече добрини! Благодарение на мисиите вече събираме средства за инициативи свързани с конкретни деца или активности, в които вярваме. Само за три месеца, заедно успяхме да изпълним 10 мисии, което ни дава увереност, че и дарителите ни вярват в нашата мисия! 

Ето само някои от мисиите, които изпълнихме заедно:

  • Отпразнувахме подобаващо 10 рождени дни в Долна баня

  • Организирахме пикник с децата от Пещера

  • Проведохме състезание по готвене в Брацигово

  • Заведохме децата от Пещера на кино

  • Ходихме с децата от Пловдив на музей

  • Подсигурихме частен учител за цялата 2023г. на 3 деца

  • Подарихме шофьорски курс на един много заслужил младеж

  • Спретнахме състезание по четене за децата в Перник

  • Закупихме коледна украса в 4 дома и украсихме заедно с децата 

През годината в “Магазин за добри дела” изпратихме 180 картички в подкрепа на дейността на фондацията. И понеже доброто трябва да се предава нататък, изпратихме приходите от картичките ни за за 8-ми март към фонда за помощ на пострадали от войната в Украйна на Български Червен кръст!

Никога не е лош момент да зарадваш близък с картичка с дарение. Ако желаеш да ни подкрепиш можеш да си избереш картичка и да я изпратиш с повод или без. Вече дори можеш да избереш кога точно да я изпратим до твоя получател.
 

Подарете книга стана на 12 години

Станахме на цели 12 години и се обърнахме назад, много назад. Като за рожден ден, седнахме да си направим равносметка, да прегледаме цифри, резултати, цели, стратегии, накъде ще се развиваме, ще направим ли най-сетне наш дом, наше училище, колко ще струва, колко пари, колко усилия… Думите “Excel” и “вълнение” рядко се срещат в едно и също изречение, но нашия ексел бе много вълнуващ, защото за всичките години сме провели 1 000 събития, не просто събития, а смислени срещи с децата (дори без да броим първите 3-4 години, в които архивите са непълни). Срещнали сме над 2 000 доброволци с 1 000 деца и младежи и заедно сме подарили 50 000 часа! 

 

Подкастът “Подарени истории”

Рождения ден ни даде добър повод да разкажем някои от любимите ни доброволчески истории през годините. Документирахме ги в новия ни подкаст #ПодарениИстории. Специални заслуги има Марта Стефанова от координаторския ни екип, която "изтупа архивите" и направи 12 прекрасни интервюта. Съвсем скоро предстои още много, но междувременно ако не сте слушали специалните ни епизоди за приемната грижа - можете да ги откриете тях, както и целия първи сезон тук.


Благодарим ви!

Благодарим на всички онези вълшебни хора - доброволците, които дават времето си, за да помогнат на някой, който не им е никакъв, на някой който не иска или не може да си помогне сам, защото е дете, на което са му отнели най-важното за едно дете - детството. Благодарим и на всички приятели и партньори, които ни помогнаха през годината да сме все по-независими и да сбъдваме детските (си) мечти. Благодарим на Campus X, които са нашия уютен дом вече трета година, на PhotoKing, които увековечиха рождения ни ден, на нашите добри приятели от TimeHeroes, които са като голяма сестра-съветник на всички НПО в България. Специални благодарности на колегите ни от Childish, които работят за прекрасна кауза и са винаги насреща да ни помагат технически с дигиталното ни присъствие.


С това обобщение спокойно можем да кажем "Здравей, 2023!". Започваме новата година с детски ентусиазъм и съвсем скоро ще обявим какво ни предстои!

 

Екипът на Подарете книга

 
Предишна статия    Към блога
Този сайт използва "бисквитки" ПРИЕМАМ