"Заедно и след дома" - Стипендиантска програма на Подарете Книга и DraftKings

20.11.2021
“Какво става с младите хора, след като напуснат институцията?” е един от най-честите въпроси, които получаваме от нашите доброволци и дарители. Отговорът на този въпрос е сложен - някои отиват да живеят при далечни роднини, други с повече късмет заминават за чужбина или някой голям град, където да търсят своето щастие. Едно е сигурно - пътят на младежите след напускане на дома не е лесен, a предизвикателствата са много. Затова, заедно нашите приятели от DraftKings започваме нова стипендиантска програма - “Заедно и след дома”!

DraftKings е публично търгувана (NASDAQ: DKNG) технологична компания със седалище в Бостън, с екипи по целия свят и разширяващо се глобално присъствие. Като технологична компания в основата си, DraftKings вярват, че най-добрата иновация идва от различни гледни точки, мисли, вярвания, идеи и опит. Работят с талантливи хора, но повече от това търсят колеги с екипен дух. Работата им е динамична и намират креативни решения на някои от най-интересните проблеми в технологиите в момента. 

„Инициативата е нашият начин да допринесем в обществото, в което живеем. Това е и начин екипите на DraftKings да концентрират усилия заедно в името на една добра кауза извън работата. Предизвикахме колегите ни да подкрепят инициатива със значителна социална стойност в тези предизвикателни времена, като същевременно подържат добра физическа форма в безопасни условия! Предизвикахме ги да бягат, да карат колело или да ходят и в същото време да проследяват изминатото разстоянието в мобилно приложение. След това, превърнахме всеки един изминат от тях килоетър в парична подкрепа, която компанията дари в подкрепа на избраната от тях кауза. Резултатите бяха впечатляващи! Екипът се вдъхнови, и определено надмина всички очаквания!„

Програмата “Заедно и след дома” ще предостави еднократна стипендия в размер до 1000лв., която младежи с трудно минало могат да използват за курсове и обучителни програми, релокация в друго населено място с цел трудова реализация или продължаване на обучението си. Съвсем скоро ще споделим и конкретни насоки и изисквания при кандидатстване.


Снимка: Анн-Мари Филипова
#Инициативи
Към блога
Този сайт използва "бисквитки" ПРИЕМАМ