Често задавани въпроси

Ако въпросът Ви е свързан с конкретен дом или дете, можете да се обърнете директно към нашите координатори. За всякакви други въпроси свързани с Фондация "Подарете книга" можете да ни откриете на телефон 088 55 444 35.

Зависи от дома, който посещаваме и от неговата отдалеченост от София, но се стараем най-късно в 19:00ч. отново да сме пред БНБ.

Единственото, което е необходимо да носиш е доброто ти настроение! Евентуално (при голямо желание) можеш да вземеш и някоя книжка със себе си и да я подариш на някое от децата. Съветваме те при първите посещения да не носиш нищо материално на децата (телефон, лаптоп, mp3 player и др.), защото е важно децата да те приемат като приятел, а не като "банкомат". С течение на времето и като се опознаеш с конкретно дете, можеш сам да прецениш какво да му подариш.

Децата в домовете, които посещаваме, са на възраст между 7 и 18 години.

Избирането на дете става по най-естествения начин - както си избираш приятел. Просто се запознай с няколко деца и виж с кое ще ти е най-лесно и приятно да общуваш. Естествено приятелството е двустранен процес и е необходимо взаимно да се харесате.

За всеки дом е различно. Свържи се с координаторa за конкретния дом и той ще те упъти в колко и къде трябва да бъдеш. Информация за координаторите можеш да намериш тук.

Да, можеш. Децата имат достъп до интернет в домовете и доста от тях са активни в социалните мрежи. Също така голяма част от тях имат и лични телефони.

Съветваме те да се свържеш с наш координатор или да ни пишеш на pk@podaretekniga.org.

Ако имаш желание да занесеш книжки на децата, нека са такива, каквито биха ги запалили по четенето. Подбери книжки, които теб са те вдъхновили и са те накарали да обикнеш книгите.

На този въпрос обикновено отговаряме: "Ние не носим книги в домовете. Водим доброволци, които да подарят книги на децата, защото и хората, и книгите са важни!" Затова най-искрено те приветстваме да дойдеш с нас и лично да подариш книжки на децата. Не е страшно, НАИСТИНА!

За момента нямаме възможност да увеличим броя на домовете, които посещаваме, но се надяваме в най-скоро време да можем да организираме посещения до всички съществуващи институции за деца, лишени от родителска грижа. И така докато постигнем най-голямата ни мечта... До всяко дете - доброволец!
Този сайт използва "бисквитки" ПРИЕМАМ