Училище за Работа 2023

21.03.2023    |    София ИвановаМного от младежите, които напускат институциите за деца на 18-годишна възраст, не са добре подготвени за живота извън дома и не успяват да започнат работа или да се задържат на дадена позиция за повече от три месеца. Причината за това е, че те не само имат големи пропуски в образованието, но им липсват и основни социални и трудови умения и опитът ни показва, че интеграцията им е много трудна.

На “Училище за работа” ние искаме да покажем на децата поне малка част от това, което ще ги очаква, когато станат възрастни и трябва да се оправят сами, без опората на семейството. “Училище за работа” е 5-дневна програма за младежи на възраст 15-18г., на които предстои да напуснат институция. 

 

Какво ще се случи?

По време на престоя си в София младежите ще научат ключови умения за работа - ще напишат първото си CV и ще се явят на интервю за работа. Веднъж успешно наети, всички запретваме ръкави! Нашите доброволци влизат в обувките на шефове и ментори, а всеки младеж има свои отговорности по проекта. Всички трябва да спазват правилата на живота - да не закъсняват за работа и да изпълняват поставените им задачи. По време на обедната почивка "служителите" си купуват лакомства от нашия магазин - вафлата там струва 50лв., а ябълката 10лв. и всеки сам си прави сметка.

Като всяка друга работа в края всички получават заплата и бонус ако са се представили блестящо. Разбира се, трябва и практика! Всички младежи прекарват един ден на гости на реална компания, за да видят как преминава един работен ден, да се запознаят със служителите и техните отговорности и да опитат да влязат в техните обувки.

След работа умеем да се забавляваме! Всяка вечер гледаме хубав и смислен филм, ходим на боулинг или импро театър. Любимото ни вечерно събитие е "Мотивационна вечер", където каним известни личности, за да разкажат на младежите за трудния път към успеха! 

Всяко хубаво нещо си има и край. Базарът е заключителното събитие на "Училище за работа", където екипите представят бизнеса си и разказват на всички гости какво са направили и научили през последната седмица. Накрая награждаваме най-добрите служители и най-сплотения екип!
 

Кога и къде?

Училище за Работа тази година ще се проведе между 20 и 24 април. Децата ще пристигнат в София в четвъртък и ще отпътуват обратно в понеделник следобед. Всички събития ще се осъществят на различни локации в гр. София.

 

Как да се включа?

Всички тези младежи имат нужда от ментори! Запиши се и стани един от доброволците, които ще посрещнат децата в София и ще им помагат по време на работилниците по време на Училището. За доброволците ще направим специално обучение преди събитието! Ако пък имаш въпроси предварително можеш да се свържеш с нас на pk@podaretekniga.org!
#Училище за работа
Към блога
Този сайт използва "бисквитки" ПРИЕМАМ