Приключенията ни през юни

27.06.2024    |    Анастасия Цонева

Юни не може да бъде описан с една дума.. но и с две не може. Имахме десетки приключения и поводи за нови спомени с децата. Месецът започна празнично и продължи още по-празнично. 🌝

1 юни си е голям ден за децата, но се падна и уикенд, та си стана празник и за нас, защото сме с тях! Посетихме децата от Драгоман, които ни поканиха в организационния си екип по повода. Надувахме балони, скачахме, танцувахме, писахме писма, раздавахме усмивки, а колко повече получихме… 

“Училище за работа” 2024г. 

Пълен график, запретнати ръкави, притеснение, придружено със смях и много нови приятелства и контакти. 41 младежа, 7 бизнеса, 13 шефа, десетки доброволци.

Първият ден започна в Нов български университет, където младежите написаха своите CV-та. След това обиколиха учреждението, разгледаха базата и научиха много нови неща за кандидатстването в университет. Вечерта продължи с интензивни интервюта за работа. Шефовете разпределиха младежите в работните екипи, които да вземат участие в следващите работни дни.

Вторият ден започна с прожекция на филма “Диада” и обстойна дискусия на тема насилието с една от актрисите -  Жаклин Дочева. След това всички се насочиха към работните си места. Запознаха се с етиката на работа, основните дейности и компетенции, които трябва да притежават. След това запретнаха ръкави и се заеха със задачи! В края на деня посетихме Barter Community Hub за една от най-значимите вечери, а именно Мотивационната вечер. Михаил Христов, Валентин Вичев и Благовеста Пугьова разказаха своите различни истории, но до една вдъхновяващи. 

Третият ден започна с уъркшоп на тема “Финансова грамотност” с Йордан Генов от “Моите пари”, който не само ни разказа как да си харчим парите, но и раздели децата на групи, всяка от които трябваше да направи бюджет за месеца. След дискусии и въпроси, младежите отидоха към работните си места и отново под напътствието на шефовете си започнаха да работят неуморно. А вечерта отново бе посветена на важната тема за сексуланото здраве, благодарение на здравният медиатор Катя Кирилова.

Четвъртият ден - денят на финалния базар. Цял ден екипите бяха в работна атмосфера и не спряха да творят. След работния ден младежите подредиха щандовете, на които да изложат готовите си продукти. След обявяването на базара като отворен, всички гости се насочиха към покупки. 

Пекарната подслади настроението на всички, които се спряха там.
Ресторантьорите освежиха клиентите си с пресни билки и много вкусен кетъринг!
Пред козметичния салон до последно имаше опашки за прически, татуировки и маникюр.
Рекламната агенция и екипът им представиха нов дизайн и много идеи за снакс. 
IT фирмата показа нови знания и раздаваше късметчета с отстъпки за другите щандове.
Строителната фирма представи ваучери за услуги и дървени играчки, които веднага се разпродадоха.
Хотелиерите посрещаха на рецепция, осигуряваха свежа лимонада и настаняваха в уютна атмосфера своите клиенти.

След официалното представяне на всички участници и награждаването на екипите и всички замесени, се насладихме на фокусите на Зойко и развихрихме с танците на Дебора и Цвети.

Последният ден заведохме младежите в БЧК на две много важни лекции: “Първа долекарска помощ” и “Превенция на зависимости”.
 


Училище за работа” е магия и, ако си бил част от нея със сигурност си я усетил. Благодарим ти! Ако не си успял - отсега те каним на “Училище за работа” 2025г.!
И да, такова ще има, защото един ден, след като изпратихме младежите спечелихме проект на “Фантастико”, който ще припокрие голяма част от разходите по “Училище за работа” 2025г.

И въпреки че “Училище за работа” зае голяма част от нашето съзнание през юни, дейностите продължиха. 

Взехме участие в годишната среща на Националната мрежа за децата и наградиха фондацията за участието й в мрежата и приноса. 
 


Посещенията при децата продължиха активно с нови идеи и активности.

Юнската среща с децата от Пещера премина под открито небе в Пазарджик. 🏕 Младежите и доброволците бяха на „Къмпинг под звездите“, яздиха коне, качиха се на парапланер, скачаха на батути и играха безкрай.  

Направихме страхотно градинско парти с децата от Велинград! Сготвихме си заедно, всички взеха участие и именно затова всичко стана много вкусно. А между готвенето и разговорите са най-сладки и искрени
 


 

Бяхме поканени на един от най-важните моменти за всеки младеж - балът. И беше ценно и приятно. 

Този месец придружихме и една вече пораснала млада дама, която познавамеот посещенията ни, до университета, за да запише своята мечтана бакалавърска степен. 
  

Скоро организираме още вълнуващи неща. Следи ни, за да разбереш какви са те в #МагазинЗаДобриДела тук.

👉За да се запишете за доброволец, можете да разгледате локациите ни тук.
👉Но, за да дойдете с нас на първо посещение, разгледайте датите за онлайн обученията ни тук.
 

Нищо от това не можеше да бъде свършено, ако те нямаше Теб. Ти, който подкрепи мисиите ни и вярваш в нашата кауза. 
Благодарим ти безкрайно! ❤️
 
#Истории Отчет Истории
Предишна статия    Към блога    Следваща статия
Този сайт използва "бисквитки" ПРИЕМАМ