Какво се случи през месец март?

01.04.2024    |    Анастасия Цонева


Месец март е любим освен за дамите, така и за всички деца. Началото на пролетта е начало на нови идеи, нови приятелства и предизвикателства. Не, че сме спали зимен сън, напротив. Но разцъфването на идеите, идва с разцъфването на дръвчетата. Топлото време е предпоставка за игри на открито (от които имахме мно-го!), беседи за опазване на околната среда, разходки, сплотяване и затопляне на душите. През всички 13 мартенски посещения с всички 101 доброволци не спряхме да се радваме на топлото време. 🌞
 

Дигиталните картички за любимите жени в живота ни се продаваха активно дори след 8. март. Със закупуване на такава картичка, всеки подкрепи нашите инициативи в дългосрочен план.Уроците по грамотност на децата са много важни както за децата, така и за нас. Държим силно на образованието и за да подкрепим силата на образованието, много деца и младежи от центровете, имат индивидуални уроци всяка седмица.
Мисиите могат да се разгледат и подкрепят тук.

 

Освен учене, дискусии и игри ние всички много обичаме и рождените дни и ги чакаме с нетърпение. Този месец празнувахме 5 рождени дни с торти, подаръци и тематична украса. В един от градовете посрещнахме пълнолетие, а това е един старт за всеки един младеж.

За да продължим с традицията с празнуването можеш да разгледаш мисиите за рождени дни тук.

 

С децата от Враца изпълнихме тяхното желание да правим палачинки. Всъщност готвенето, освен забавно, е и много полезно занимание. Докато майсторим вкусотии, ние споделяме интересни неща за живота ни. Винаги се намесват истории за някоя рецепта, предадена от нечия баба или пък любимо ядене и спомена за него. 


 

Благоарим ти, че подкрепи мисията за палачинки!

 

Посещението ни в Берковица беше във френски стил и френско вдъхновение от една от доброволките ни. Тя беше направила чудесна презентация за Франция на достъпен и приятен език за децата. Запознаване с различни култури, смесено с игри е едно също толкова любимо занимание на деца и доброволци. 

 

През месец март се проведоха 4 обучения за нови доброволци с 29 нови доброволчески лица. За да поддържаме нашата основна мисия “До всяко дете да има доброволец”, ние силно се насочваме към търсене и обучаване на новите доброволци. Обученията ни са за всеки нов доброволец, като целта им е да насърчат и предоставят пълна информация за нашата дейност. 

За да се запишете за доброволец, можете да разгледате локациите ни тук.
Но, за да дойдете с нас на посещение, разгледайте датите за онлайн обученията ни тук.


На 27.03. се проведе и ежемесечната ни “Доброволческа среща за споделяне”, на която се срещнахме с доброволците и си поговорихме за предизвикателствата, обменихме опит и идеи. Темата на посещението ни беше “Общуване и игри - как да ги съчетаем?” Срещите са наистина полезни, за да се вдъхновим самите ние като доброволци и приятели на децата. 


През месец март успяхме да организираме и посещение във Велинград за първи път. Част от децата познаваме от програмата ни “Училище за работа” през 2023г. Първото ни посещение мина много вълнуващо. В началото никой не знаеше какво да очаква, но след време, прекарано в разговори и игри, открихме, че имаме много какво да дадем едни на други. 

 

Най-вълнуващата новина от нас за този месец е, че стартирахме кампанията ни за събиране на средства за най-важната мисия - “Училище за работа”, 2024г. 

Можеш да направиш дарение за събитието в платформата Подкрепи.бг: тук  
По този начин всеки дава шанс на младежите да открият своето призвание.


Участвахме в “Подкаст 257/рубрика на БНР”. Поговорихме си с водещата Катя Василева за това "Какво означава да мислиш отвъд себе си и как се прави това?"

За инициативата ни “Училище за работа” и предизвикателствата пред младежите, напускащи институции, чуй тук.

Общо посетени деца: 171
Общо доброволци: 101
Общо изминати километри: 2366км

Нищо от това не можеше да бъде свършено, ако те нямаше Теб. Ти, който подкрепи мисиите ни и вярваш в нашата кауза. 

Благодарим ти безкрайно! ❤️

#Истории #Магазин за добри дела #Отчет
Предишна статия    Към блога    Следваща статия
Този сайт използва "бисквитки" ПРИЕМАМ