Как започна годината в “Подарете книга”?

06.02.2024    |    Йоанна Джоканова
Януари е въртележка от нови идеи, планове и десетки задачи. При нас сякаш мина неусетно, докато се видим с всички деца и поговорим за техните цели за годината, месецът мина и остави след себе си вдъхновение за реализирането на всичко изговорено. 
По време на посещенията ни прекарахме повече време в разговори и споделяне - това е най-ценното на присъствието на доброволците в живота на децата. Поговорихме си за нещата, които ни дразнят, както и за тези, които ни правят щастливи - деца и доброволци споделяха едни с други по едно нещо, за което да “мрънкат” и по едно, с което да се похвалят от изминалата седмица преди посещението. Това е универсалната ни тема за разговор, когато на никой нищо не му се прави. 🙂

А ето и какви мисии заложихме през януари:

Рождените дни на децата през 2024г. 

От няколко години в няколко центъра празнуваме с децата рождените им дни. По този начин успяваме от една страна да зарадваме рожденика с торта и подаръче с лично послание, но и да се сближим с всички - какъв по-добър повод за сближаване от празника? Духаме свещички, пускаме си музика, танцуваме, играем хора…цялата палитра от занимания по време на празненство. 
Тази година ще празнуваме рождени дни в Долна баня, Берковица, Брацигово и Мездра
Все още можеш да подариш рожден ден на някое дете - мисиите ни за рождени дни в Долна баня и Брацигово очакват твоята подкрепа. Така общо 45 деца ще бъдат зарадвани за празника си. Дългосрочната подкрепа

В магазина ще откриеш нова графа мисии: тези за дългосрочна подкрепа за децата. Дългосрочната подкрепа са различни дейности, от които доброволците и служителите на услугата са установили, че децата се нуждаят, за да се развиват по-успешно. Вече три от тях са качени в Магазина за добри дела, а ето и какви са:

Уроци по грамотност в Брацигово
От около година три деца от дома в Брацигово имат частни уроци, с които да наваксат в училище. Когато децата бяха настанени в ЦНСТ-то, те трудно четяха и не можеха да пишат. Това им създаваше много трудности - няма как едно дете да обича да ходи на училище, ако не разбира това, което се случва там. 
Вече година г-жа Вълева (прочети интервюто с нея тук) посещава децата и ги обучава на български и математика по интересен и забавен начин. 
Децата имат уроци три пъти седмично по два часа. За да продължат уроците им, събираме сумата от 2250лв, с която да покрием уроците им до края на учебната година. 
Подкрепи уроците тук.

Уроци по английски за Марио
Марио има желание да се развива в IT сферата. Поради тази причина, той ни попита дали има как да му помогнем да взима уроци по английски, за да има повече възможности да се обучава и да развива нови умения. 
Един урок е 25 лв. (общ разход за работодателя - 33,14 лв.). До края на юни месец това са 1523 лв., с които ще покрием по два часа седмично уроци с учител по английски.
Подкрепи мисията тук.

Консултации с психолог
Мира (20г.) започна консултации с психолог през 2023г. със заявката да стане по-самостоятелна и по-уверена. 
За нея беше трудно да взима решения и да заявява мнението си. Консултациите с психолога са важни за нея, защото и предстои все по-често сама да се грижи за себе си. 
Една сесия с психолога на Мира е 60 лв. Към момента сме насрочили сесии до юни месец, след което отново ще поговорим с Мира и ще преценим дали сесиите да продължат. 
До края на юни месец има 25 седмици, в които Мира ще има среща с психолога си.
Подкрепи консултациите тук.

Предстоят ни още дългосрочни мисии и подкрепа - с времето установяваме различни нужди на децата, а с твоя помощ успяваме да сбъднем мисиите.
Благодарим ти безкрайно! 
#Отчет #Магазин за добри дела
Към блога
Този сайт използва "бисквитки" ПРИЕМАМ