Като за последно за 2023г. - какво се случи през декември?

05.01.2024    |    Йоанна Джоканова
Посещенията ни през декември винаги са много вълнуващи и магически. Както се казва - от едно ЦНСТ да се направи “дом” не е лесно. Уютната атмосфера е нещо, което можем понякога лесно да създадем с миризмата на коледни сладки и малко гирлянди. Когато децата и доброволците са заедно, няма значение дали е 25ти, за да е Коледа. И въпреки че, когато пораснеш не винаги материалните подаръци са толкова вълнуващи, малките подаръчета, с които децата ни зарадваха през декември ще си останат най-хубавите - от картички до цели коледни тържества с песни и танци. 

Почти във всеки дом проведохме коледни работилници, по време на които деца и доброволци заедно правиха коледни сладки, украси за дома и слушаха коледна музика. 

Коледна работилница в Пещера! 
На коледното посещение в Пещера бяха изработени сума ти украси по време на коледна работилница. Освен, че беше много забавно, изработените украси след това бяха продадени на базар, на който доброволците събраха средства, с които през следващата година да продължат посещенията в Пещера и да организират още вълнуващи занимания за децата. Коледна работилница в Мездра!
В Мездра децата пораснаха и вече са тийнейджъри, което понякога е голямо предизвикателство за доброволците. Въпреки това по време на коледната работилница всички много се забавляваха - като деца! Коледни песни, танци, много изядени сладки и украса, с която освежихме дома. 
Коледна работилница в Брацигово! 
В Брацигово по стара традиция готвенето е едно от любимите занимания за децата и доброволците. По време на коледната работилница коледните сладки се изяждат почти преди да се изпекат, а глазурата - още докато се разбърква. Правихме украси и си говорихме за това какво искаме да ни се случи през следващата година. И естествено - повечето желания бяха свързани с готвене!Коледна работилница в Берковица!
В Берковица още с влизането се оказа, че децата са ни подготвили коледно представление с песни, танци и стихотворения. Пуснахме по една сълза, а след това се заехме с коледната работилница! Пекохме сладки, някои поизгорихме, други станаха много, много вкусни! Поговорихме си и за следващата година - оказа се, че децата най-много искат да посетим различни градове в България. Коледна разходка и кино за децата от Стражица!
Стражица е далеч и доброволците не всеки месец успяват да посетят децата. За Коледа обаче всички се вдигнаха и отидоха на гости на децата. Така всички заедно отидоха на кино и коледен обяд, разходиха се, направиха си много снимки за спомен и много се забавляваха. 
Освен всички коледни посещения през декември участвахме в няколко коледни базара, на които предлагахме от кутийките ни с късмети от децата. 
Благодарим на всички, които през този месец подкрепиха коледните ни мисии! Освен това - на всички, които закупиха късмети - както на живо, така и онлайн. 

През цялата година организирахме много занимания за децата благодарение на всеки един, който е посетил Магазина за добри дела

Скоро ще организираме нови приключения, следи магазина и продължи да сбъдваш мечти за децата! 
#Истории #Магазин за добри дела #Отчет
Предишна статия    Към блога    Следваща статия
Този сайт използва "бисквитки" ПРИЕМАМ