Компаниите, които застават зад каузата ни: Ре:бенефит

20.12.2023
Благодарение на нашите дарители, ние успяваме да поддържаме и продължаваме дейността и мисията ни - деца, лишени от родителски грижи, да имат възможността да развият потенциала си.

Един от дългогодишните ни дарители и помощници в това начинание е българската компания Ре:бенефит. 


През тази година, средствата постъпили през платформата Ре:бенефит са на стойност 22640лв. Те бяха изключително полезни в реализацията на две от основните ни дейности:
  • “Училище за работа” - програма, която фондация “Подарете книга” осъществява за 10-ти път в рамките на последните 10 години. Целта на програмата е да подпомогне младежи, лишени от родителски грижи, настанени в домове за деца. През месец април 40 младежи от повече от 10 дома в страната участваха в 5-дневното практическо обучение, с цел да им помогне да придобият трудови и социални умения, които да ги подготвят за живота извън дома.
Средствата бяха насочени към организирането на събитието, по време, на което основните разходи са свързани с настаняването и ежедневните нужди на децата, логистиката на всяко дете до София, обучения, наем на зали, материали за работа и други.
 
  • Транспорт до домовете и различни активности за децата, които доброволците на фондацията посещават ежемесечно
Основната дейност на фонадацията е организация на доброволци и посещения при деца, лишени от родителски грижи в рамките на центровете за настаняване от семеен тип (ЦНСТ). Около 150 доброволци всеки месец посещават  над 150 деца в 10 града в страната. По време на самите посещения основната дейност е свързана с развиване на различни умения, които децата не са усвоили - най-вече социални или свързани с обучителни трудности. Доброволците са хората, с които децата могат свободно да споделят и да говорят за емоциите си - нещо, което в ЦНСТ-тата понякога е трудно, поради малкото възрастни, които се грижат за децата.


Екипът на фондация “Подарете книга” благодари на Ре:бенефит за предоставената възможност да присъстваме като кауза в платформата. Благодарим и на всички служители и клиенти на Ре:бенефит, които са повярвали в каузата ни и са направили дарение за нея.

Благодарим, Ре:бенефит, че давате видимост на множество обществено-значими каузи и възможност бизнеса да е част от тях.
#Инициативи #Отчет
Към блога
Този сайт използва "бисквитки" ПРИЕМАМ