Как прекарахме времето си с децата през ноември?

05.12.2023    |    Йоанна Джоканова
Всеки месец около 100 редовни доброволци посещават децата в 10 града в страната. И всеки един от тези 100 доброволци има идеи и вдъхновение да им създаде условия, в които да се докоснат до нещо ново - най-вече в представата си за света и възможностите, които той предоставя. 
През ноември имахме много и най-различни приключения с децата. И направо не можем да си представим понякога как всеки месец се случват толкова много нови неща. И продължаваме да се надяваме, че всяко такова преживяване прави представите на децата за света една идея по-обогатени. И ги оставят малко по-вдъхновени. 

Подкастът “Подарени истории” стана на една година!

Много сме щастливи, че имаме тези истории съхранени по този начин. Зад всяка от тях стоят много любов, вяра и желание за това едни деца там някъде да имат по-хубав живот. Доброволците споделиха пред микрофона на Марта спомени и мигове, успехи и разочарования. 
И всичко това нямаше да бъде така, ако Марта не се беше захванала с тази задача да "подгони" тези истории. Поговорихме си с нея за идеята, предизвикателствата и историите, които е чула. И вече нямаме търпение за следващия сезон! 
Интервюто с Марта прочети тук. Слушай "Подарени истории" тук.Поговорихме си за будителите под формата на забавна игра!

За Деня на народните будители доброволците смесиха полезни факти за едни от най-цитираните будители с тичане, отборна игра и бързина.
1.  Децата се разделят на отбори на случаен принцип - за да е честно! 
2. Всеки отбор се нарежда в колонка по един един до друг. Участниците имат задачата на щафета да тичат до кутии с листчета с факти за всеки будител и да съберат възможно най-много факти. 
3.Отборите обсъждат фактите и за кой будител се отнасят. След това един по един нареждат фактите срещу портрети на самите будители. 
4.  Доброволците проверяват за грешки и обявяват отбора победител с най-много верни отговори! Организирахме занимание по керамика за децата от Пловдив!

Доброволци и деца посетиха урок по керамика. Всяко дете си направи чинийка по собствен дизайн. Докато едните деца творяха, другите се разходиха с някои от доброволците по уличките на стария град. 
Един кративен уикенд с приятели, който със сигурност ще остави спомен за всички участвали. Особено, когато на следващото посещение на доброволците, всички заедно ще боядисват творенията на децата! 
Благодарим на всеки, който подкрепи мисята ни!Бяхме на концерта на Молец с децата от Берковица!

Често по време на посещенията ни в Берковица децата ни пускат песни на Молец и ги пеят с цяло гърло. 🙂
По този повод една вечер доброволците от приказка на приказка стигнаха до идеята, че може би ще е много забавно, ако децата дойдат в София на концерт. Е, то това си е само мечта, но пък е хубаво да си я мислим. Обаче, когато зад мечтите стои група мотивирани доброволци - те стават реалност. 
Така успяхме да доведем децата в София за един уикенд! Разходихме се из града, хапнахме в хубави ресторанти. Безкрайно сме благодарни на екипа на ресторант Щастливеца на бул. Витоша 27, които почерпиха децата много вкусна вечеря и направиха специална изненада за рожденика ни. Освен това - благодаря казваме и на Mangi&Piangi и най-вече на Валентин Вичев, който ни направи най-вкусните сандвичи за обяд
И най-вече - на група Молец, които осигуриха билети за децата и направиха уикенда ни страхотен! Това беше първият толкова голям концерт за децата и емоцията беше неописуема. 
Благодарим на всеки, който се включи в мисията ни през платформата Benevity, където и сега можеш да намериш наша мисия за посещенията през следващата година! По традиция бяхме на катерене с децата от Враца!

Въпреки, че това приключение се случи в края на октомври - споделяме го сега с благодарност към всеки, който се включи в мисията в магазина ни!
Доброволците, които посещават децата във Враца по традиция всяка година им организират скално катерене. Както винаги, беше много вълнуващо и забавно да прекараме деня си с децата по този начин. И сме готови за нови завоевания на пролет!
Всичко това се случи благодарение на теб! Благодарение на това, че отдели от времето си, за да дойдеш при децата или чрез включване с дарение в мисиите ни. Без теб нямаше да се справим! 


През декември също сме замислили преживявания с децата! 
Разгледай мисиите ни в Магазина за добри дела
Или ела на посещение, като си избереш дата от календара
 
#Истории #Магазин за добри дела #Отчет
Към блога
Този сайт използва "бисквитки" ПРИЕМАМ