Какво се случи през юли месец?

02.08.2023    |    Йоанна Джоканова

С идването на горещите дни, дойдоха и много идеи какво да правим с децата навън, така че хем да избягаме от жегата, хем да се забавляваме.
Благодарение на всички, които посетиха Магазина ни за добри дела, успяхме да случим всяка една идея. И всъщност дори и малко успяхме да разнообразим ежедневието на децата.
Летните месеци могат да бъдат много скучни от перспективата на децата от центровете, които посещаваме. Когато не ходят на училище, ежедневието им става много еднообразно – да си го кажем направо – тъпо. 😊
Тук се намесват доброволците. Както тези, които ходят на място при децата, така и тези, които подкрепят мисиите  ни чрез дарения.
А ето и малко истории от посещения-приключенията!

Освежаването на двора на дома в Брацигово!

Дома в Брацигово разполага с огромен двор с дървета, беседка и пейки. Това е много хубаво, защото децата има къде да играят на сянка през летните месеци. Преди известно време на едно от посещенията с децата се заговорихме какво можем да реновираме в двора, така че да стане още по-хубав. В крайна сметка стигнахме до решението, че заедно ще освежим беседката, ще боядисаме оградите и ще засадим малко цветя в гуми в двора.
За да успеем да свършим всичко това отидохме на пазар и осигурихме всички нужни материали – шкурки, четки, ръкавици, лакове, бои, пръст, цветя. Нужните материали бяха на стойност 550 лв., които успяхме да съберем през Магазина ни за добри дела. Благодарим на всеки, който ни подкрепи!

 
Занесохме материали при децата и за един ден успяхме да изпълним всичките ни планове. Е, останаха малко неща за довършване, но основната работа бе свършена. И то почти изцяло от децата!

 
 
Планинското приключение с децата от Пещера!

Планината е едно от спасенията от летните жеги. Е, в нашия случай доста ни напече по време на разходката, но пък си имахме шапки. 😊
 Пристигнахме в Пещера, взехме децата и тръгнахме към с. Равногор. Имахме премеждия по пътя – оказа се твърде тесен за нашия бус, оказахме се на друго място, но въпреки това си прекарахме страхотно.
 Със сумата от 300 лв. успяхме да осъществим пикник на открито, както и запознаване с различните принадлежности за приключения сред природата и тяхната функция (шалтета, палатка, челници и други).

 
Пикник на хижа с децата от Долна баня!

Ето и още един начин да избягаме с децата от жегата – планинска разходка и посещение на хижа! С децата от Долна баня си направихме чуден ден на хижа „Гергиница“ в с. Свети Спас. Разделихме си задачите – едни правеха салата, други скара. Имахме дори барман и диджей!
 Направихме си уютен обяд, разходихме се в гората до хижата и след това се отдадохме на почивка под сенките на огромната поляна през хижата. Със сумата от 500 лв. доброволците успяха да осигурят хранителни продукти за пикник за 20 деца, напитки, транспорт и други.

 
Хайде на басейн!

Още нещо освежаващо – с децата от Враца бяхме на басейн! Този път без мисия, защото развлекателен комплекс „Средновековие“ осигури вход за басейна и обяд за децата.
 Пръскахме се, гонихме се, омазахме се със сладоледи, говорихме си много и накрая полу заспали се прибрахме. Даже малко изгоряхме! 😊
 
Хайде на рожден ден!

Освен приключенията ни този месец, успяхме да отпразнуваме и цели 6 рождени дни! Рожденият ден е много специален за всяко дете. И въпреки, че в центровете, в които са настанени децата, празнуват рождения ден с другите деца, когато доброволците отидат го празнуват отново – нещо като да си направиш едно парти със семейството и едно с приятелите. 😊 За да направим празника незабравим носим торта и подарък с лично послание за всяко дете.


Защо са важни тези преживявания? Разнообразието, което внасят тези приключения в ежедневието на децата е много важно – създаваме си много спомени заедно и всеки път много се забавляваме. Освен това – цялото общуване, което имаме с децата по време на тези дни е безценно. Излизането извън обичайната среда, това да си помагаме и да успяваме да създаваме разни неща заедно, разговорите, които водим (например как да се чувстваш комфортно по бански, когато не харесваш тялото си), всичко това прави доброволците една идея по-важни в живота на децата, както и посещенията ни – една идея по-смислени!
 
Благодарим на всички, които се включиха в мисиите ни през юли месец, както и през всички месеци досега! Благодарим ви, че заедно успяваме да случваме тези моменти!

Можеш да следиш мисиите ни през август тук.

Нямаме търпение за нови приключения! 
 

#Истории #Отчет #Магазин за добри дела
Към блога
Този сайт използва "бисквитки" ПРИЕМАМ