Браво, лейтенанте!

13.10.2021

Бени е едно от нашите “големи деца” - вече не дете, а млад лейтенант, първенец на курса си в Националното военно училище! Ние му помогнахме, за да се яви на изпити, но това всеки може - по-ценното е че имаше Елена и Павла, които знаеха всеки ден какво се случва с него и от какво има нужда, които му ходеха на гости, пишеха си с него, отидоха с него на зъболекар, помогнаха му да си купи неща за училището и му даваха надежда, че ще успее. И успя! Браво, Бени! Браво, лейтенанте!


"Спомням си когато доброволците идваха отначало мисля, че беше 2013 г. Идвахте по трима-четирима доброволци първоначално. Бях се зачудил тогава на енергията и желанието на тези хора да работят с децата по този начин, но постепенно разбрах, че всъщност всичко, което те правят е истинско, казах си “Уау тези хора наистина идват, за да обърнат внимание на децата, искат да им помогнат”.

Спомням си, че питаха повечето деца какви искат да станат, какво искат да постигнат , някои отговаряха кратко и отчаяно, други имаха ясни идеи и цели, като те подкрепяха и двете страни. Питаха ме и мен какъв искам да стана, казах им лекоатлет, понеже обичах този спорт, състезавах се, печелех медали, харесваше ми. Трябваше ми не много време да го осмисля добре, за да разбера, че не това е нещото, което ще ми даде голяма перспектива и че трябва да търся нещо, което също харесвам и искам със същото желание, и го намерих!

Срещнах хора в инициативата като Павла, Елена, Блага и други които са едни чудесни и всеотдайни хора, които биха помогнали. Поддържах връзка с тях и по време на кандидстването ми във военния университет в гр. Велико Търново, като и доста често се виждах с тях след това, понякога посещавайки заедно и някои домове за деца. Времето мина бързо и ето сега вече съм дипломиран инженер-лейтенант и имам своето първо назначение.

“Подарете книга” е една невероятна инициатива с едни невероятни хора в нея. Най-важния съвет който мога да дам на всички тези деца от домовете е че не трябва да се влият от това колко лоши неща са им се случили и колко лошо са се стекли нещата през цялото това време. Спрете да мислите по този начин! Дерзайте! Давайте всичко от себе си и следвайте неуморно целите си и ще видити колко неща можете да постигнете!

Нека хората, които имат от своето малко, но все пак някакво време да се включат в нея и ще останат изумени наистина, колко прекрасно и ползотворно може да бъде това време! 

Благодаря, 

Бени

Към блога
Този сайт използва "бисквитки" ПРИЕМАМ