Python хакатон: "Подарете книга"

14.09.2022    |    Антония Йорданова

Не познавате Найден, но той, както и много други деца като него, когато навършат пълнолетие трябва да напуснат дома или центъра, в който живее.
Както повечето деца като него, няма роднини, при които да отиде. Предложили му общинско жилище, но пък нямал работа, с която да си покрива разходите. Някой му споменал за преходно жилище – място, в което помагат на младежи като него да си стъпят на краката, но там нямало свободни места.

В момента, 2 месеца след като е напуснал дома живее при негов познат, където вече не е удобно да остане, лута се в интервюта за работа и огледи за квартира, която още не може да си позволи.

Точно този момент е преломния за много от тези деца – или може да стъпи на краката си и да стане свободен и отговорен гражданин, с работа и самочувствие, или може да се поддаде на отчаянието и да мине от другата страна на социалната система.

И точно в този момент, а може би дори няколко месеца назад, от огромна полза би му била платформа, която да събере на едно място всичките му нужди в този момент, като отправна точка в живота на възрастните: „Работа, жилище и съвет“.

Както знаете, фондация “Подарете книга” е НПО и има само и единствено социална дейност в обществена полза, също така тя притежава основен дял в софтуерната компания Childish.

Childish пък от своя страна се опитват да помогнат на каузата ни и с тяхна помощ организираме тридневно състезание - Python хакатон.

Целта ще бъде да разработим платформа, която да подкрепи излизащите деца от домове и институции, с конкретни решения в направленията работа, жилище и съвет.


Повече за Python хакатон “Подарете книга”

Хакатонът ще се проведе на 14,15 и 16-ти октомври, в изцяло онлайн формат. Може да се включи всеки, който има добри познания и опит с технологията Python. Добре дошли са участници от цялата страна!

За да можем да сме максимално полезни, а участниците улеснени - за всяко направление ще има обособени задачи и предоставени визуални прототипи.
Екипът на Childish ще се включи като подкрепи с менторство участниците, но и ще продължи работата, която не успеем заедно да завършим в краткото време на хакатона и ще завърши, и реализира платформата, така че наистина да достигне до децата и трудът на всички да не остане напразен.


Регистрация

Записването за хакатона е отворено на сайта на събитието - www.python-hackathon.com/. Всички детайли за самото провеждане ще изпратим на имейл до записалите се, така че регистрацията е задължителна. Формата за записване ще бъде отворена до 12.10. (сряда), включително.

Това е първото издание на “Python хакатон”, пожелаваме си да стане традиционно събитие, на което да подпомагаме смислени проекти на значими каузи.

Научете повече за хакатона и споделете с приятели сайта тук: www.python-hackathon.com/.

#Инициативи
Към блога
Този сайт използва "бисквитки" ПРИЕМАМ