ЛОМ

В Лом има наистина страхотни деца, както в останалите домове, но нуждата от доброволци тук е постоянна. През втората половина на 2017г. започнахме да посещаваме децата от още един ЦНСТ в града. Това, разбира се, доведе до нужда от още доброволци. Затова, мили Човеко, ако се колебаеш къде ще си наистина ценен, тук е.

БЕРКОВИЦА

Берковица е един от първите домове, които започнахме да посещаваме. Ако трябва да сме честни... няма да ви е лесно тук, но със сигурност поне ще ви е интересно. Ще се смеете, понякога ще се ядосвате, ще повтаряте едно и също нещо по няколко пъти... но със сигурност ще си заслужава, просто много от децата са имали труден живот, но и затова са умни и борбени.

ВРАЦА

Във Враца са настанени около 60 деца на възраст между 7 и 18 години. Там винаги е много забавно, защото както Мечо Пух беше казал „Колкото повече, толкова повече“. Елате да се забавляваме заедно! И да четем разбира се!

МЕЗДРА

В ЦНСТ-то в Мездра живеят част от приятелчетата ни от Лом. И сме емоционално привързани към тях и много, ама много искаме до всяко едно да има доброволец! Не се бави... ела с нас!

СОФИЯ

Тъй като се намира в столицата, това е може би най-ухажваният дом в цяла България. Но, ако държиш да дариш от своето време на дете от този дом, свържи се с нас. Натисни тук за да видиш точната локация

БЛАГОЕВГРАД

Домът в Благоевград е предпочитана дестинация от много доброволци. Може би защото е сравнително близо до София, а може би и защото децата там са страхотни и винаги с усмивка приветстват всеки, които е решил да ги посети. Включи се и ти!

ПЛОВДИВ

В ДДЛРГ „Мария Луиза" са настанение 65 деца на възраст 7-18 г. Разпределени са в 7 модерни къщички, разделени по възраст. Голяма част от тях обичат училището, книжките, разходките из Пловдив с нови приятели. 15 деца са на седмична грижа и събота и неделя, както и през ваканциите са си вкъщи.

ПЛОВДИВЪ

В ДДЛРГ "Олга Скобелева" работим с групата на децата от 7 до 12 години. В този дом също част от децата са на седмична грижа. Доброволците са добре дошли и при децата в Кризисния център, разположен в същата сграда.

БРЕЗОВО

Младежите от ЦНСТ-Брезово също се опасяват, че детството им ще мине без родители, а после ще останат сами на улицата. Но въпреки всичко са изпълнени с надежда и гледат усмихнато към бъдещето. Обичат да четат всяка обедна почивка. Някой от тях само ги разглеждат, но са създали навици за общуване с книгите. Елате да почетете с тях!

СТРАЖИЦА

За да придобиете най-ясна представа за децата в дома в Стражица, просто ще цитираме една от най-постоянните доброволки там: "Мисля си за първото ми посещение в дома и си спомням, че много се притеснявах от това дали ще успея да създам пълноценен контакт с децата. Спомням си, че се опитах да сплета на Наталия косата и не ми се получи, но пък аз се прибрах със съвършено сплетена от нея рибена кост. Изключително енергични са. Имат огромна нужда да общуват. Сами те заговарят, сами търсят контакт. Понякога рисуваме, друг път садим цветя или се смеем, докато правим сапунени мехурчета. Понякога четем, с по-малките учим буквите. Друг път просто си приказваме или играем футбол навън. Абсолютно всяко нещо запалва любопитство им, стига да има кой да им покаже, да им обясни. И този някой да има търпението и постоянството, което очаква от тях."

...

ВАРНА

Във Варна посещаваме един от Центровете за настаняване от семеен тип. Децата там са на възраст между 7 и 18 години и имат различни интереси. Някой от тях се занимават предимно със спорт, а други наблягат на образованието си, но всяко едно от тях с нетърпение чака следващата среща с доброволците на ПОДАРЕТЕ КНИГА.

ПАВЛИКЕНИ

Започнахме да посещаваме ЦНСТ-то в Павликени, защото преместиха част от децата, които бяха в дома в Стражица. Това е и идеята на ПОДАРЕТЕ КНИГА - доброволците да следват децата, където и да се намират! Защото няма по-хубаво от приятелството. Ела с нас!

САМОКОВ

Започнахме да посещаваме ЦНСТ-то в Самоков, защото там преместиха доста от децата, които ние вече познавахме от дома в Доганово. И с много голямо удоволствие установихме, че в новата къщичка децата се чувстват дори още по-добре. Растат спокойни и щастливи. Наблягат на ученето, добрата хигиена, а дори умеят и да готвят. Но няма нужда да ви разказваме повече... Елате и се запознайте с тях!

...

РАЗЛИВ

ДДЛРГ "Св. Иван Рилски" е място, където децата са много усмихнати и приветливи. Ще останеш очарован от топлотата, с която ще те посрещнат. Затова не се чуди, а ела с нас!

ДОЛНА БАНЯ

ДДЛРГ „Констанца Ляпчева”, гр. Долна Баня е дом в който децата не просто обичат книгите... а дори може да станеш свидетел на спор "Защо аз трябва да взема тази книга". Затова преди да дойдеш се зареди с много книги или търпение, за да обясниш на децата, че книгите може и е хубаво да се споделят!

БРАЦИГОВО

Децата в Брацигово са настанени в две ЦНСТ-та на един адрес и са на възраст от 6 до 18 г. 

ПЕЩЕРА

Децата в ЦНСТ, гр.Пещера са от 6 до 18 г. 

Това наше събитие се оказа много популярно сред доброволците. И за да може броят на доброволците да не надвишава този на децата, те молим да се запишеш за друга дата/дом. Благодарим ти!